Замінник цукру (2000 порцій, натуральний смак) 100 грамів
90 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Немає в наявності
- Код: 23431
- +380 (96) 167-64-09пн-пт 10-18, сб 11-15
- +380 (63) 273-28-71ТЦ Олімпійський, пн-пт 10-20
Продукт ґрунтується на двох компонентах: сахарин і цикламат. Це дійсно розумний засіб, що дає можливість відмовитися від шкідливого рафінованого цукру і водночас ще й економити вчетверо за ціною. Останнє пов'язано з тим, що ця суміш солодше цукру у 200 разів, тому на порцію кави або чаю Вам буде потрібно всього 50-100 мг цього комплексу.
Ціна під час використання цукру - 9 грн/місяця (розрахунок на 30 днів по 2 чашки чаю середньої солодкості на день, 10 грамів на чашку, 15 грн/кг)
Ціна на підсолоджувач (0,5 г) - 2,25 грн/ місяць ((розрахунок на 30 днів по 2 чашки чаю середньої солодкості на день, 50 мг на чашку, 75 грн/ 100 г)).
Хоча суми на одну людину невеликі, але відчутні у разі занепаду цукрової промисловості у разі відмови від цукру, що призводить до глобальної пропаганди шкоди цукроззамінників упродовж багатьох десятиліть у всьому світі.
Сахарин схвалений Об'єднаною експертною комісією з харчових добавок (JECFA), Всесвітньою організацією охорони здоров'я й Науковим комітетом з харчових продуктів Європейського Союзу. Дозволено у понад 90 країнах світу. JECFA рекомендована допустима денна доза в кількості 5 мг на 1 кг маси тіла людини (то є 250-600 мг на день, залежно від ваги людини, або 5-12 чашок чаю без цукру на день для прихильників солодкого). Вважається, що у разі дотримання цієї дози небезпеки для здоров'я продукт не становить. У 1960-х роках поєднувалися повідомлення про те, що сахарин нібито є канцерогеном. Але водночас мишей під час експерименту пічкали на день сахарином вагою рівної маси гризунів. Безсумнівно, що від більшості продуктів, навіть натуральних спецій, піддосвідчені миші вже б простоймали від таких дозувань. До того ж з'явилося, що сахамін може протидіяти розвитку пухлини, що вже з'явилася.
Цикламат не засвоюється організмом і виводиться з сечею. Безпечна добова доза — 10 мг на 1 кг маси тіла (або 500-1200 мг на день). Цикламат натрію зареєстрований як харчова добавка, розлегшений у понад 55 країнах (зокрема в країнах Європейського Союзу). Водночас у деяких людей у кишківнику є бактерії, які здатні переробляти цикламат натрію з утворенням метаболітів, які є умовно тератогенні, тому він заборонений для вагітних жінок (особливо в перші 2-3 тижні беременности). Але водночас потрібно зазначити, рафінований цукор приносить організму багато більше шкоди, ніж будь-який підсолоджувач, який використовується в харчовій промисловості.
Аспартам випускається під різними торговими марками як окремо, так і в складі сумішей цукрозамінників. Аспартам є другим за популярністю підсолоджувачем і входить до складу величезної кількості продуктів і напоїв, зокрема: безалкогольних напоїв, гарячого шоколаду, жувальних гумок, цукерок, йогуртів, замінників цукру, вітамінів, таблеток проти кашлю й багато чого іншого.
Також випускається у формі таблеток (1 таблетка за солодкістю відповідає 3,2 г цукру) і використовується у разі цукрового діабету, ожиріння та інших захворювань, що потребують обмеження або винятку вживання цукру.
Аспартам в організмі людини розпадається на дві амінокислоти (аспарагінову та фенілаланін), а також метанол (кількості якого нешкідливі під час дозування до 50 мг/кг ваги людини).
Тому цей продукт не рекомендують використовувати людям, які мають захворювання фенілкетонурію.
Велика кількість токсичних і клінічних досліджень аспартаму підтверджують його нешкідливість, якщо денна доза не перевищує 50 мг на кілограм маси. В Європі встановлений максимум: 40 мг на кілограм маси на день. Практично 40 мг/кг маси тіла для людини масою 70 кг займає приблизно 266 таблеток синтетичного підсолоджувального засобу або 26,6 л коли на один день.
Використання комплексних підсолоджувачів мінімізує будь-які ризики цих наслідків.
Ацесульфам (калійська сіль 2,2-діоксидиди 3,4-дигідро-6-метил-1,2,3-оксидатиазин-4-она) — легко розчинні у воді, приблизно у 180-200 разів солодше традиційного кулінарного цукру.
Використовується для підсолоджування газованих напоїв, під час виготовлення випічки, желатинових десертів і жувальної гумки, також використовується як підсолоджувач деяких лікарських форм (сиропи).
Як завжди в окремих засобах масової інформації велося боротьба з цим продуктом, яка активно підтримується промисловцями класичної сировини. У публікацій, які є підсолоджувачами, часто заявляє, що ацесульфам може викликати рак (згідно з дослідженнями 1970 року), однак 9-місячні токсикологічні дослідження показали брак зв'язку між прийманням ацесульфаму та ймовірністю виникнення пухлин.
Гранично допустима добова доза споживання ацесульфам калію становить 15 мг/кг маси тіла людини. Добавка легко ресорбується, не метаболізується і швидко виводиться через нирки. Період напіврозпаду в організмі становить 1,5 год, це означає, що акумуляції ацесульфаму калію не відбувається. Ацесульфам калію не бере участі в обміні речовин і не викликає карієсу. Ацесульфам калію вважається безпечною речовиною, дозволеною до використання в більшості країн світу, самостійно або в комбінації з іншими підсолоджувачами. Також підсолоджувач дозволений для роздрібного продажу. Думки про те, що регулярне вживання продуктів, що містять цю підсолоджувач, може завдати істотного шкоди людині, було спростовано.
Рекомендации:
Підберіть порцію, що підходить Вам за солодкістю, використовуючи лезо ножа як мірну ложку, середня порція становить 50 мг або 4 мм^3.
Протипоказання: не використовувати в період вагітності та лактації, людям, які мають захворювання.
Основні | |
---|---|
Виробник | Proteininkiev |
Користувацькі характеристики | |
Смак | pure/без смаку (чистий) |
Країна | Україна |
Тип | порошок |
Ціна за порцію | 0,45 гр |
Тип упаковки | пачка |
Вага | 100 г |
- Ціна: 90 ₴